Slangar och verktyg

Att jobba med trädgårdsplanering är sannerligen ett av de absolut roligaste uppdragen man kan ta sig an. Glädjen i att skapa något helt nytt som sedan matchar kundens drömmar är oslagbar.

Men för att kunna göra allt som vi gör går det åt mycket saker, inte minst verktyg och slangar. Verktyg för att det är vad som behövs för att överföra kraften från kroppen ner i materialet. Slangar för att det många gånger är det viktigaste vi kan använda oss av för att transportera vatten. Inom just trädgårdsplanering är det därför inte särskilt konstigt att vatten ska transporteras, både i form av bevattning, men också frånvatten i form av avlopps- och restvatten. Det är inte ovanligt att det idag ligger slangar under i stort sett hela gräsmattor, just för att enkelt kunna sköta bevattningen utan att ställa fram vattenspridare och liknande i trädgården. Istället kan hela trädgårdsland, gräsmattor, rabatter och odlingar bevattnas automatiskt med hjälp av en timer under hela sommarhalvåret.

Därför tänkte vi i det här inlägget passa på att berätta lite om vad man bör tänka på när man köper saker som verktyg och slangar.

Verktyg är inte bara verktyg

Kan det verkligen vara skillnad på verktyg och verktyg? Spelar det egentligen någon roll om man köper de billigaste eller om man köper de som kostar ett par hundralappar mer? Förmodligen inte om tanken är att de ska användas en enda gång. Förhoppningsvis inte då i alla fall. Men alla typer av verktyg ska naturligtvis hålla längre än någon enstaka timme. Att därför satsa på kvalitetsmärken av verktyg lönar sig därför oftast ekonomiskt i längden. Detta då de håller betydligt längre än de billiga, och att köpa tre, fyra gripverktyg är allt som oftast dyrare än ett kvalitetsverktyg. Ett av de företag som tillhandahåller bra verktyg i vår närhet är Slangservice i Uppsala, som under många år har fokuserat på verkstadsprodukter. Men vad gör det, just verkstäder ställer alltid stora krav på livslängd på sina verktyg. Och håller verktygen åt dem så gör de garanterat det åt oss också.

Vattenslang är också kvalitetsvaror

Men vattenslang då, är inte det hugget som stucket vilket man väljer? Nix, inte där heller. En billig slang repar ofta upp sig i de kapade ändarna, vilket leder till läckage. Billig slang är ofta gjord av billigare material, vilket får dem att torka och så småningom spricka, vilket även där leder till onödigt läckage. Har du dessutom riktig otur så bidrar detta till en vattenskada i grunden på din fastighet. En dyrare slang däremot tenderar att vara mer lättböjlig, ha längre livslängd samt klara av kapningar i större utsträckning utan att fläkas upp i ytterändarna.

Slutsats

Det kan vara frestande att spara några kronor genom att köpa billiga lösningar. Men de billiga lösningarna är sällan särskilt billiga lösningar. Som brukligt är kan vi uttrycka det som att genvägen ofta blir en senväg. Ska du köpa slang för 500 kronor så lönar det sig oftast att lägga på ett par hundralappar och få en riktigt bra slang istället.

Dela till flera…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *