brudbukett

Att fixa den perfekta brudbuketten

Brudbuketter

En brudbukett är den bukett med blommor som bruden bär med sig under bröllopet. Brudbuketten är ofta en väldigt vacker och genomtänkt blomsteranordning. Att välja hur brudbuketten ska se ut är inte alltid helt lätt. Det är vanligt att man på något sätt vill matcha brudbuketten med brudklänningen och andra accessoarer som bruden har på sig. Att köpa brudbukett i Göteborg är enkelt då det finns många blomsterbutiker som säljer brudbuketter. Ofta går det att ha önskemål om hur man vill att buketten ska utformas. Genom att kontakta en blomster butik i Göteborg och berätta om sina önskemål underlättar det för floristen att skapa en unik och vacker brudbukett.

Hur en brudbukett utformas

brudbukett

Det bestäms oftast av brudparet eller så har blomsterbutiken färdiga brudbuketter där man kan välja en bukett utan att ha några direkt önskemål. Exempelvis så är en bukett med en enda blomsort en bukett som upplevs som väldigt stilren. Man kan också blanda olika blomstersorter och skapa en unik brudbukett. Att blanda och variera mellan olika blomstersorter skapar en bukett som är väldigt vacker. Storleken på en brudbukett som innehåller olika blomstersorter kan variera väldigt mycket. Ofta blir buketter med många olika blomstersorter lite större än de brudbuketter som bara innehåller en blomstersort.

I Göteborg sker det bröllop över hela året även om det fortfarande är mest populärt att gifta sig under de lite varmare månaderna på sommarhalvåret. Säsongen påverkar brudbuketterna i Göteborg eftersom det växer olika växter under olika årstider. Det blir enklare att skapa en brudbukett av en blomstersort när den är i säsong. Dels är utbudet på blomstersorten större och det leder i sin tur till att blomsterbuketten blir billigare.

Priserna för att köpa brudbukett i Göteborg varierar väldigt mycket beroende på hur man vill att brudbuketten ska se ut och vilka blomstersorter den ska innehålla. Man kan även tillägga olika detaljer i brudbuketten för att göra den mer personlig. Det rekommenderas att man rådgör med en florist angående vilka detaljer som man kan lägga till i buketten. Färgen är en viktig del av brudbuketten. Många väljer att matcha bukettens färg med färgen på bröllopstemat. Om man exempelvis har en favoritfärg eller en viss favoritblomma som man vill ska ingå i brudbuketten kan det vara smart att fundera över ett bröllopstema som passa just den blomsorten.

Eftersom Göteborg är en av Sveriges största städer så finns det många aktörer som arbetar med blommor och brudbuketter. När man ska köpa brudbukett i Göteborg kan det vara smart att tidigt kontakta floristen med sina önskemål. Det kan även vara bra att planera för när man vill få sin brudbukett levererad. Eftersom blommor är en färskvara så rekommenderas det att brudbuketten levereras och färdigställs så tätt inpå bröllopet som möjligt. Dock kan det vara bra att ha lite marginal ifall något skulle bli försenat.

Avslutningsvis kan man säga att en brudbukett är den buketten som bruden bär med sig under bröllopet. En gammal tradition är att bruden efter ceremonin kastar ut brudbuketten bland de kvinnliga deltagarna på bröllopet.

Dela till flera…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *