Måla med linoljefärg

Köpa linoljefärg på nätet eller i butik

Linoljefärg är tvärtemot vad de allra flesta tror inte speciellt svårt att arbeta med.

Denna olja har en flertalet fördelar som andra färgtyper inte har. Ett av ledorden som man måste tänka på när man arbetar med linoljefärg är att måla tunt. Om du tror att du målar så tunna lager som du kan, så måla tunnare. Det är principen för att arbeta med linoljefärg.

Det finns flera fördelar med att måla med linoljefärg. Den första frågan som de flesta ställer sig nämligen vart man kan köpa linoljefärg? Det är faktiskt otroligt enkelt att göra.

Köpa linoljefärg – i butik eller på nätet

Det finns som med de flesta andra produkter två alternativ för att köpa linoljefärg. Som rubriken antyder så är det att antingen köpa färgen i en butik eller att beställa den genom att använda internet. Även om det finns flera fördelar med att köpa linoljefärg i en vanlig butik så är det alltid billigare att beställa. Fördelarna som finns med att köpa linoljefärg i en butik är att det är enklare att få hjälp. Exempelvis, vilken färg man ska använda och om den är lämpad för dina behov. Vill man köpa färg utan att veta vilken det är man behöver så kan en vanlig butik oftast hjälpa. Bland annat med hjälp av olika färgprover som man inte får på samma sätt om man beställer färgerna på nätet.

Fördelen med att köpa linoljefärg på nätet är att man kan få samma färg som i en vanlig butik. Skillnaden är att om man beställer den så kan det bli billigare. Man kan hos flera stora butiker på nätet få hemleverans och på det sättet slipper man även att bära hem färgerna.

Att köpa rätt linoljefärg

Om man är osäker på vilken linoljefärg man ska köpa så kan man alltid besöka en butik. På plats kan du få hjälp med vilken färg du behöver. Anledningen är att man kan behöva ta reda på vilken färg man behöver för att färgen ska passa din träyta. Har man köpt ett hus som redan målats med en färg från början så kan man vilja ha samma färg. Har man då inte har möjligheten att fråga den förra ägaren om vilken linoljefärg de använde. Så kan en vanlig butik alltid hjälpa till då de har lång erfarenhet och expertis.

Det finns även olika sätt att köpa linoljefärg. Den vanligaste är att man köper en färdigblandad färg men man kan även blanda till färgen själv om man köper alla ingredienser.  Det är väldigt viktigt att kontrollera vilken färg det är man ska använda om man vill måla om huset i samma färg.

Att tänka på

Som med alla andra produkter som man som konsument vill köpa så är det ingen skillnad när man vill köpa linoljefärg. Man vill helt enkelt hitta produkten så billigt som möjligt. Här förser internet konsumenten med stora möjligheter att jämföra priser på ett enkelt sätt. Vill man måla om huset i en ny färg finns det inte ens något skäl att åka till en vanlig butik. Istället kan man beställa färgen och få den levererad inom ett par dagar. Kom ihåg att den dyraste linoljefärgen inte alltid är bäst. Den billigaste är dessutom inte alltid sämst. Här gäller det att läsa på om olika linoljefärger för att skapa sig en bild av vad som passar dig bäst.

Underhållsmetod

Vid underhållning av ytor som är målade med linoljefärg så finns det mycket att tänka på. Se alltid över målade ytor i väderutsatta lägen först och främst. Norrlägen klarar sig i de allra flesta fall dubbelt så länge som söderlägen. Vid underhåll så är det viktigt att man gör det på en varm och solig dag. Låt solen torka de ytor som ska underhållas. Tvätta av smuts och andra föroreningar noggrant och ödmjukt utan att skada ytan. Stryk med en pensel tunt på rå linolja, kokt linolja kan användas på den solvarma ytan. Efter ca. 30 minuter torkas överflödig linolja av med en skonsam trasa. Kom ihåg att dränka trasan i vatten efter användning. Annars finns det en risk för självantändning.

Dela till flera…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *