lyftkran eller mobilkran

Hyra en mobilkran i Stockholm

Ibland behöver man lyfta något riktigt tungt. Kanske så tungt att det ibland inte räcker med mänsklig kraft. Då kan man använda sig av en mobilkran. 

Många vet inte riktigt vad en mobilkran är, eftersom man ofta inte kommer i kontakt med sådana. I alla fall inte om man inte arbetar med dom. Man kan säga att det är en typ av lyftkran fast på hjul. Tack vare att kranen siter fast på en typ av lastbil får man högre mobilitet. Därav kan man vara mer flexibel när det gäller vad man kan lyfta med mobilkranen. En mobilkran används oftast när man tillfälligt behöver lyfta något. Medan en vanlig lyftkran oftast står på samma plats länge, ibland många månader. En mobilkran lämpar sig väldigt bra för mindre byggen, då de är smidiga och flexibla. Oftast finns det ingen plats för att sätta upp stora lyftkranar på små byggarbetsplatser.

Hyra en mobilkran

Men hur gör man då om man behöver lyfta något riktigt tungt men inte äger en mobilkran? En sådan kran är självklart inget som vem som helst har i garaget. Det man får göra då är helt enkelt att hitta ett företag som hyr ut mobilkranar. Det finns gott om företag som man kan vända sig till i dessa tillfällen. Speciellt om man behöver hyra en mobilkran i Stockholm. Bor man på en mindre ort kan det bli svårare att få tag i ett passande företag. 

Det lättaste sättet att hitta ett företag som hyr ut mobilkranar i Stockholm är att googla. Då får man oftast en bra överblick över de företag som finns. Man kan även se vilka företag som ligger i närheten av där man bor. 

När behövs den?

Faktum är att det är ganska sällan man faktiskt behöver en mobilkran. Ett byggföretag kan ofta ha behov av en sådan kran, då är det superbra att det går att hyra. Men som privatperson, när behöver man den då? Som privatperson behöver man ofta en när det gäller en flytt eller enklare konstruktion. Ett tillfälle då man kan behöva en är om man flyttar till en lägenhet högt upp utan hiss. Man kan använda sig av kranen för att frakta upp stora möbler som inte går att bära i trapporna. Har man en stor tomt kan man använda den för att plocka bort stora stenar eller liknande.

Det som är viktigt är att man vet vad man har för behov. Känner man att man behöver någon typ av lyftkran så kan det vara en bra idé att hyra en. Känner man sig osäker på om det går att använda en sådan kran kan man alltid rådfråga företaget. De kan oftast komma med tips och rådgivning så man känner sig trygg i hur man ska gå till väga.

Att tänka på

En sak man måste tänka på är att man är ute i god tid. Annars är risken helt enkelt att man inte får tag på någon mobilkran i Stockholm. I alla fall inte när man behöver den. Man kan alltså inte ringa företaget samma dag som man tänkt använda kranen. Det kan vara så att kranen redan är uthyrd och kanske är det till och med kö för att få hyra den. Då kan det dröja länge innan man får tillgång till den. Därför bör man vara ute i god tid, då kan företaget man hyr av planera in det.

Man måste även se till att omgivningen tillåter att man använder en stor kran. Även om de kräver mindre plats än en vanlig lyftkran så är fordonet väldigt stort och behöver plats. Om man är osäker kan man alltid be företaget man hyr av om hjälp. Ofta kan de komma ut till platsen och göra en bedömning huruvida mobilkranen kommer få plats eller inte.

I slutändan är det alltid bäst att rådfråga en expert. De vet oftast bättre och kan de dig ordentlig rådgivning för att du ska vara på den säkra sidan. Det är trots allt stora fordon och vet man inte riktigt hur det ska gå till kan det gå illa. Så se till att ta all experthjälp du kan få!

Dela till flera…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *