Fasadrenovering piffar upp trädgården

En renovering av en byggnadsfasad bidrar till väldigt mycket beroende på vad för typ av bostad det sker på. I Stockholm sker det väldigt många fasadrenoveringar årligen. Detta då man bryr sig om hur husfasaden ser ut väldigt mycket och ett trevligare yttre på en bostad ger intrycket av ett finare inre. Att genomföra en fasadrenovering i Stockholm kostar lite olika beroende på vad för typ av fasad det är och hur stort det är.

Beroende på vad för typ av material fasaden är gjord av så brukar man behöva renovera fasaden varierande många gånger. I Stockholm där putsfasad är väldigt vanligt så behöver man genomföra fasadrenovera dessa. Detta då det är ett väldigt bastant material som klarar av de flesta väder och vindar. Det kan dock vara så att det under hårdaste vintrar blir frostsprängt och måste renoveras. Det kan då vara så att det räcker med att man enbart fixar till det området som är beträffat istället för att göra en genomgående renovering på hela fasaden.

I Stockholm finns det även många tegelbyggnader. Dessa tegelbyggnader har i regel väldigt bra livslängd och det är inte allt för ofta man behöver genomföra fasadrenoveringar på dessa fasader. Dock är det förekommande även här att frostsprängning kan hända och då kan man behöva åtgärda detta.

Träfasader är även de förekommande i Stockholm. Träfasader har fördelen att vara relativt billiga och har störst möjligheter vad gäller utseende då man kan måla om dem hur man vill. Nackdelen är att fasadrenoveringar på träfasader är det allra vanligaste då de har lägst livslängd och samtidigt så lossnar färgen på träfasader efter ett par år. Det är därför viktigt att man sköter om sin träfasad på bästa sätt för att inte behöva genomföra fasadrenoveringar mer än nödvändigt. Det är lätt hänt att smuts och bakterier fäster sig på träfasader och därför är det bra att göra sig av med detta genom att tvätta fasaden. Viktigt när man tvättar träfasaden är att använda sig av grönsåpa som är bättre för miljön och samtidigt väldigt effektivt mot träfasader.

I Stockholm finns det väldigt många olika företag som arbetar mot fasadrenoveringar på olika sätt. Eftersom att fasaden är så pass viktig så ser man till att alltid ha en fräsch och trevlig fasad så ofta som möjligt.

Priset på en fasadrenovering i Stockholm kan skilja sig åt väldigt mycket. Beroende på yta, material och företag bland annat sätts priset på arbetet som behövs göras. Vad man kan göra är att man hör av sig till dessa företag för att få dem att kolla på arbetet som krävs, därefter så kan man få en offert av dem med ett pris på arbetet.

Det är i många lägen väldigt lönsamt att genomföra fasadrenovering. Många i Stockholm väljer att göra detta innan man säljer fastigheten eller huset för att det påverkar slutsumman på byggnaden och därmed kan man göra en vinst på försäljningen i slutändan. Vad man kan tänka på när man skall göra en fasadrenovering är att man kan ta tillvara på RUT-avdraget och därmed få köpa in billigare material till renoveringen.

Dela till flera…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *