Butiker med redskap för din trädgård

Har du någonsin dragit runt från butik till butik för att hitta precis de där redskapen du behöver för att kunna sköta om din trädgård? Det ska i värsta fall vara en motorsåg och en bra spade till rabatten, och sannolikheten att det finns i samma butik är lika med noll. Alternativet är att bege sig till stormarknader, men utbudet hos dem är sällan det som efterfrågas. I bästa fall är du på jakt efter relaterade saker, som skyddskläder och motorsåg, eller robotgräsklippare med dessa tillbehör, och då är chansen naturligtvis större att det blir som du tänkt.

Söder om Söder i Stockholm finns en butik som vi uppskattar, Södermalms Trädgårdsmaskiner. Trots sitt namn ligger de ute i Skärholmen, någon mil söderut. Inte att det skulle vara till någon nackdel, utan det gör det snarare bekvämare att inte behöva ge sig in centralt för att leta parkeringsplatser och liknande. Deras slogan, allt för din trädgård, är verkligen något som stämmer. En komplett butik där vi gillar att grotta ner oss i Husqvarnas, Gardenas och Stigas stortiment.

Det finns dessutom gånger då vi är i behov av maskiner som det inte direkt finns någon anledning för oss att investera i, även om vi jobbar professionellt med det vi gör. Då är det extra skönt med en butik som samtidigt kan erbjuda uthyrning av maskiner för rimliga priser. När fler och fler maskiner dessutom släpper sitt oljeberoende (det tackar miljön för) så blir det mer och mer batteridrift. Att hitta batterier till sina trädgårdsredskap i Stockholm är inte ens det särskilt lätt. Men är det inte så att Södermalms har även det? Jajamänsan.

Nu ter det här sig som ett enda stort reklaminlägg. Sorry, inte meningen. Men bra, kompetenta och trevliga butiker förtjänar att hyllas. Det är allt som oftast bara gnäll som når fram till dem. Här kommer därför vår hyllning till en av Stockholms trevligaste butiker att besöka.

Dela till flera…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *