Gör badrummet till en mysig oas

Badrum tenderar ofta att bli ganska stela utrymmen. Mycket beror på att det ofta är dåligt med förvaringsmöjligheter i dessa rum. Därför ska vi nu lansera ett riktigt bra tips för att skapa liv: köp en steghylla.

En stor anledning till att badrum tenderar att blå tråkiga är att de oftast är relativt små till ytan. Man vill helt enkelt inte ta utrymme från sovrummet eller vardagsrummet för att göra ett större biutrymme, som toaletter och badrum faktiskt nästan kan räknas som. Av den anledningen är det inte sällan som dessa innehåller en toalettstol, ett handfat – i bästa fall en större komod – samt eventuellt ett badkar eller dusch. Ingenstans – förutom möjligtvis på handfatet – går det att placera lite inredningsdetaljer.

Lösningen här är därför just en steghylla, en form av bokhylla som ger dig rejält med extra förvaring i ett badrum. Badrum med kakel på väggarna och klinkers på golvet blir lätt tomma och skapar ett eko. Genom att få in fler mjuka material kommer rummet dels att bli behagligare rent ljudmässigt, men också visuellt.

Växter, ljus och handdukar

Det finns tre accessoarer till ett badrum som gör det närmast oslagbart. Du själv kommer älska det, och dina gäster kommer trivas även i badrummet. Ställ upp en steghylla i närheten av handfatet, men helst också väl synligt från toalettstolen. Placera upp rena handdukar på hyllplanen, och låt dina gäster använda dessa.

Se även till att köpa ett par mindre växter och placera dessa i ögonhöjd, det ger både ett fräscht och ett avslappnat intryck. Krydda sedan med några blockljus som du tänder och placerar på någon av de övre hyllplanen i bokhyllan. Dels tar levande ljus bort illaluktande dofter, men tillsammans med en dämpad belysning i övrigt i badrummet så ger det dig lite friutrymme från de där små städmissarna du har gjort: den bortglömda dammtussen och hårstrået i handfatet.

Varför en steghylla?

Alternativet till att sätta upp en steghylla är ofta att montera vägghängda hyllplan. Det finns dock ett problem med detta, nämligen att fuktspärren bryts. Det här gör att så fort det borras i en vägg och fuktspärren bryts så har det öppnats upp en risk för framtida fuktskador inner- och ytterväggar. Det här gör att användandet av en steghylla istället blir fördelaktigt på alla plan. Du ställer den helt enkelt mot valfri vägg och placerar sedan dina lätta inredningsdetaljer på den. Du behöver inte förankra den i väggen – såvida du inte planerar att lasta på ett antal tunga saker.

Dela till flera…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email